Om Karnevalen

Vi inleder sommaren i Västervik med en stor folkfest där vi räknar med ca 40 000 besökare. Festivalen arrangeras av Västerviks Karnevalen Ek. för.

Sveriges bästa sambaorkestrar, representerade av ca 200 sambister, kommer vara på plats för att föra det färgsprakande karnevaltåget, med utsmyckade företagsvagnar, framåt. Det kommer även att bjudas på härliga live uppträdanden, DJ festival och Zumbaparty.

Hela Västerviks kommuns kultur- och föreningsliv kommer att delta och samverka. Allt för att skapa en riktigt mångkulturell och entréfri stadsfest för alla, gammal som ung.

Karnevalen som legat i dvala sedan 1987 återuppstår med full kraft. Den 15 juni andas Västervik samba och fest. Det bjuds på upplevelser och mat och många uppträdanden. Karnevalen ska visa vad Västerviks kommun har att erbjuda i form av aktiviteter, föreningsliv, kultur, företag, boende samt besöksnäring. Vi hoppas med karnevalen kunna få liv i och skapa en stor arena för kultur i Västervik – en scen med megapublik – för alla.

Det ska vara en hemvändar, hemflyttar, inflyttardag där Västervik visar upp sin bästa sida.

Karnevalen finansieras helt genom sponsring från bl.a. kommunens företag och organisationer. Innehållet skapas tillsammans med kultur och föreningslivet och några tillskott av externa artister och aktiviteter.

Festivalområdet är från Stadsparken till Skeppsbrokajen med Spötorget och Grönsakstorget som ytterpoler. I stadens varje hörn byggs scener som under dagen fylls med aktiviteter från kultur, företags och föreningsliv och på kvällen blir det konserter av både lokala band och större artister.

Sambatåget startar vid på Esplanaden, fortsätter genom staden och avslutas på Skeppsbron. Där kommer sambaorkestern avsluta tåget och öppna för den fortsatta festen där konserterna tar vid.

Vi vill skapa en entréfri stadsfest för alla av alla!

Organisation

Projektledare/Press

Jessica H Gustavsson

jessica@karnevalen.se

0733-747722

Marknadsföring

Tobias Ahlstedt

info@karnevalen.se

 

Karnevalståg/aktiviteter/sambaorkester

Magnus Karlsson

info@karnevalen.se

 

Scenansvar

Sensus