Artister

Karnevalens artister

Kvinnan på allas läppar, ett namn som har dykt upp från alla håll under resan. Hennes musik är reggea som kombineras med afro, soul, samba och även svenskt vemod. Ni har kanske hört talats om låten ”Vem pra bahia” (Vi drar till Malmö), en hit med Timbuktu från
förra skivan ”Samba Makossa”, eller Melodifestivalen som hon gästade för några år sedan? Var helst det ska spelas Samba är Simone med! I höstas spelade Simone även för och med Paul Simon för Polarpriset.

Fotograf: Sesse Lind

Medina

Den omtalade hiphop-duon Medina består av Sami Rekik och Ali Jammali. Namnet Medina betyder ”Stad där vi kommer ifrån” på arabiska. De är uppvuxna i Stockholm samt Göteborg men de har sina rötter i Tunisien och Finland. Deras vägar möttes för första gången 2002 och sedan dess har de arbetat tillsammans med musiken. Duon har ett unikt sound och de kallar sin genre för ”Haffla music”; en blandning av reggaeton, hiphop, rai, pop och dancehall. Medina kommer att ta med oss till varmare breddgrader, där palmerna bor! Vad passar bättre än ”Haffla music” på Karnevalens DJ-scen?

”Haffla” betyder fest på arabiska och fest är precis vad vi tänker bjuda på!
Fotograf:Patrik Vincent

Löst Folk

lostfolkLöstFolk är en ny vokaltrio frånUppsala som blandar reggae med hip hop. De har precis
släppt sin EP ”Folk Vet Inte” på Spotify, producerad av Daddy Natural från det klassiska reggaebandet Natural Way och med gästinhopp från sonen Junior Natural. Tillsammans har de lyckats skapa ett eget melodiöst gung och har redan uppmärksammats av PSL-bloggen på svt.se, Safari Sound på P3 Musikguiden m.fl. Texterna behandlar allt från musik och politik till kärlek.

Robertico el Galán & Dj MonserratPå Karnevalen ser ni Löst Folk tillsammans med DJ Monserrat och Robertico el Galan som
gör cubaton med inslag av timba och reggae. Hans musik är inspirerad av de största grupperna på Kuba. DJ Monserrat är musiker sedan mitten av 80 talet och har under många år spelat och turnerat internationellt med världsmusiker som: Bebo Valdes, Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir, Colombia all Stars, Jerry Galante, Maximo Jimenez, m fl, men han är också Zumba och salsainstruktör. DJ Monserrat kommer att leda Zumba, Dja och spela live under Karnevalen!

 

 

logo.barbrasil

press_johan2-barbrasil_copa2010Bar Brasil värmer upp publiken och håller Karnevalsstämningen uppe före, mellan och efter artisterna på Grönsakstorget under kvällen. Johan och hans dansare Gilmar Dance kommer garanterat hålla er igång hela kvällen lång!

barbrasil_karneval_isac06

 

Samborkestrar


I Karnevalståget deltar nästan 200 sambamusiker och dansare, läs mer och kolla in videos här.

Caribahi, Alegria od Samba, Samba de Souza, Sambomba, Rrriotsamba, Klan furacâo, Samba sâo Miguel och självklart Västerviks egen sambaorkester med dansare.

Caribahi

Caribahi grundades av Moralito & Simonky i mitten av 2010 men året innan fann de varandra och de blev bra vänner. De delade samma visioner och tillsammans skapade de ett helt nytt koncept. Caribahi försöker hålla sig till de genuina rytmerna från Rio de Janiro. Caribahi består av 25 st slagverkare i olika åldrar. Deras mål är att fylla ditt hjärta med glädje och involvera alla som ser dem spela.

 

Samba de Souza

Dansgruppen bildades 1985 av Maria de Souza, en brasilianska från Portela, en av Rio de Janiro’s mest populära sambaskolor. Samba de Souzas karaktäriseras av färgsprakande dräkter och genuin dans.

ericlowenthalljus2Västerport Carneval StandUp.

Standupföreställning på Spötorget kl 21-22.

Eric Löwenthal & Freddan Palmqvist
med källens roockie Max Svensson!
184330_147813505280311_1477258_n
149263_169916083026640_8031714_n